tiistai 1. toukokuuta 2012

Soijajuustonapit


Tänään juhlistettiin kevättä vappubrunssipiknikillä Sorsapuistossa. Tein sinne tällaisia soijajuustonappeja, joista tykättiin kovasti. Idea on napattu Jere Niemisen Vegaanin kotiruokakirjan juustotikuista, mutta fiksasin mausteosaston vähemmän tuliseksi ja enemmän "välimerelliseksi".

Huomaathan, että resepti on vuodelta 2012, jolloin vegaaninen juustovalikoima oli nykyistä pienempi.

Soijajuustotilanne on pikkuhiljaa paranemassa niin saatavuutensa kuin makumaailmansakin puolesta. Cheezlyn soijajuustoja saa aika monesta vähän isommasta ruokakaupasta. Maultaan ne ovat oikein hyviä ja ainakin Mozzarella- ja Edam-versiot sulavat kuumennettaessa (pakkauksessa lukee, mikäli kyseinen soijajuusto käy sulattamiseen).

Useimmat valmispestot sisältävät lehmäjuustoa, mutta myös vegaanisia pestoja on saatavilla ainakin luomu- ja muissa erikoiskaupoissa. Pestoa on helppo tehdä itsekin tuoreesta basilikasta, suolasta, valkosipulista, oliiviöljystä ja pinjansiemenistä tai vaikka makadamiapähkinöistä. Eläinoikeusfoorumilta löytyy myös pesto-ohjeita. Jos et halua alkaa pestohommiin, voit laittaa soijajuustonappeihin mausteeksi peston sijasta 2 tl kuivattua basilikaa, pari kynttä murskattua valkosipulia sekä yhden ruokalusikallisen enemmän öljyä.

Soijajuustonapit (n. 32 kpl)
  • 1 Cheezly-soijajuustokiekko
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 dl korppujauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl vegaanista pestoa
  • 0,25 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • Paistamiseen rypsiöljyä
  1. Raasta soijajuusto ja sekoita se kaikkien muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi.
  2. Muotoile massa haluamasi kokoisiksi napeiksi tai tikuiksi.
  3. Paista molemmin puolin rapeiksi ja kauniin ruskeiksi rypsiöljyssä.
Olen tehnyt näitä palleroita vain Cheezlyn soijajuustosta, joten en tiedä, miten Tofuttin, Sheesen, Teesen tai itsetehdyt juustot näissä toimivat. Jos kokeilette näihin muita juustoja, niin olen kiinnostunut kuulemaan, miten toimivat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu