maanantai 24. syyskuuta 2012

Hedelmäsalaatti ja lime-cashewkastike


Tänään oli iltapalaksi hedelmäsalaattia, johon laitoin omenaa, luumua, banaania ja granaattiomenaa. Yksinkertaisen, mutta ihanasti kermaisen kastikkeen tein cashewpähkinöistä. Ohjeesta riittää yhden salaatin kastikkeeksi.

Cashewpähkinä-limekastike
  • 0,5 dl cashewpähkinöitä (+vettä liottamiseen)
  • 1 rkl limemehua
  • n. 2 rkl vettä
  1. Peitä cashewpähkinät vedellä ja anna liota vähintään tunnin ajan. Yön tai työpäivän yli liottamalla pähkinät pehmenevät vielä helpommin käsiteltäviksi, mutta tunnissakin jo tapahtuu paljon.
  2. Kaada liotusvesi pois ja hienonna pähkinät tehokkaalla sauvasekoittimella tai huhmareella limemehun kanssa mahdollisimman tasaiseksi tahnaksi. Lisää vettä, jos tahna ei tunnu hienontuvan.
  3. Sekoita tahnan sekaan lopuksi vettä sen verran, että saat sopivasti juoksevan kastikkeen.
Suosittelen tahnan tekemistä isolla huhmareella sähkölaitteiden sijaan, sillä tahnan määrä on niin pieni, että sauvasekoitinta saa olla koko ajan pysäyttämässä ja kulhon reunoja kaapimassa, jotta soseuttaminen voi jatkua. Tehosekoittimessakin pähkinöiden pieni määrä voi käydä hermoille. Yritin hienontaa pähkinät aluksi sauvasekoittimen mukana tulleella pikkusilppurilla, mutta sain aikaiseksi vain pähkinämurskaa. Huhmareella sain pähkinät kunnolla sileiksi.

Suosittelen huhmareen hankkimista joka tapauksessa ja tutustumista mm. itsetehtyjen valkosipuli-yrttiöljyjen kiehtovaan maailmaan. Guacamolenkin tekeminen on ihan toisenlainen kokemus huhmareella. Käytän huhmaretta joskus myös pellavarouheen hienontamiseen vieläkin hienommaksi.

4 kommenttia:

  1. Voi että, kuulostaa ihanalta (:

    Hmm.. olisikohan sinulla antaa linkkiä johonkin kirpeään ja suklaiseen synttärikakkuun? Tälläiset ohjeet sain ja vegaanisena haluaisin sen tehdä, tottakai!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Voiskohan sen kakun suklaaosuuden tehdä tällä tyylillä, mutta jättäisi pähkinät pois: http://kamomillankonditoria.blogspot.fi/2011/09/hasselpahkinainen-suklaataytekakku.html

    En ole itse mikään maailman suurin suklaan ja hedelmien yhdistämisen fani, mutta tietysti moni kirpeä juttu sopii suklaan kanssa yhteen. Klassinen suklaan kaveri on vadelma, mutta lime ja mustaherukkakin voisivat sopia suklaakakkuun. Tämän tarkemmin en osaa tällä kertaa neuvoa, joten toivottavasti tästä olisi edes pieneksi inspiraatioksi.

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä, sain väsättyä lime-suklaa-mustaherukka-kakun, joka sai osaksensa valtavasti kehuja! (: Kiitos!

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu