lauantai 23. helmikuuta 2013

Vadelmainen mustikkatäytekakku


Kaveripiirissäni on viime aikoina lisäännytty aikamoista tahtia, joten sain jälleen leipoa kakkua pienen ihmisen ensimmäisiin juhliin. Onneksi olkoon koko perheelle!



Vadelmainen mustikkatäytekakku


Mustikkamousse
  • 3 dl mustikkaa
  • 2,5 dl Alpron soijavispiä
  • 2 rkl sokeria
  • 0,5 tl agar agar jauhetta
  • hyppysellinen vaniljajauhetta
  1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella. (Voit myös jättää sauvasekoitinvaiheen tässä kohtaa väliin ja survoa mustikat rikki esim. perunansurvimella myöhemmässä vaiheessa.)
  2. Käännä levy päälle. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja anna kiehua koko ajan sekoitellen kaksi minuuttia. (Muussaa mustikat viimeistään tässä vaiheessa, jos et käyttänyt aluksi sauvasekoitinta.)
  3. Anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa parin tunnin ajan tai mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi ja käytä kakun täytteenä tai syö sellaisenaan.

5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Sain tosin jälkikäteen kuulla, että kakku oli kuljetuksessa kärsinyt ja lytistynyt kahdelta sivultaan :/

      Poista
  2. Kuuluuko tuon moussen olla jo heti keiton jälkeen kiinteämpää, kun mulla tuo on ihan vetistä? Käytin kylläkin agar agarin tilalta vegegeliä ja laitoin sitä saman verran eli 0,5tl kun jostain luin että annostus on sama kuin agar agarissa?

    VastaaPoista
  3. Mulla toi mousse on nyt keiton jälkeen vetistä. Onko jotain mennyt pieleen vai jähmettyykö se myöhemmin? Käytin kylläkin agar agarin sijasta vegegeliä ja laitoin sitä saman verran, kun jostain luin että annostus on sama.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mousse on löysää niin kauan kuin se on kuumaa. Hyytelöimisaineet paksuntaa sen vasta jäähtyessään :)

      Mun käsittääkseni Vegegelin annostus on isompi kuin agar agarin. En oo itse sitä juurikaan käyttänyt siksi, että siinä ei oo kauhean hyvät annosteluohjeet, enkä oo jaksanut alkaa arpoa määriä. Jos mousse ei jähmety jäähtyessään, niin voit todennäköisesti keittää sen uudelleen ja laittaa siihen lisää Vegegeliä. Määrästä en valitettavasti osaa sanoa mitään.

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu