perjantai 18. helmikuuta 2011

Maapähkinävoisuklaatäytekeksit


Näiden synttärimaistatuksessa tarjottujen keksien täyte on ihan älyttömän hyvää! Maapähkinävoi on herkkua jo sellaisenaan, mutta suklaan, sokerin ja margariinin kanssa vieläkin hurjempaa. Suosittelen käyttämään sileää ja suolattua maapähkinävoita, mutta muutkin laadut käyvät. (Mikäli et löydä suolattua maapähkinävoita, kannattaa täytteeseen lisätä 0,25 tl suolaa.) Ruokotomusokerin tavanomaista tomusokeria täyteläisempi maku on ikään kuin piste iin päälle, tai oikeastaan kaksi pistettä ään päällä. Kun malttaa odottaa yön yli, imeytyy täytteestä hieman nestettä kekseihin. Keksit jäävät edelleen tosi rapeiksi, mutta muodostavat täytteen kanssa lähes jumalaisen liiton.



Murokeksitaikina (n. 30 keksiä)
  • 1 tl pellavarouhetta
  • 1 rkl vettä
  • 100 g Tummansinistä Keiju-margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (tai vanilja-aromia)
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  1. Sekoita pellavarouhe ja vesi pienessä astiassa.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa margariini, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. (Jos käytät nestemäistä vanilja-aromia, lisää se vasta seuraavassa vaiheessa.)
  3. Sekoita pellavarouheen ja veden seos margariinivaahdon sekaan.
  4. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
  5. Anna taikinan jähmettyä vähintään tunnin verran jääkaapissa.
  6. Jauhota pöytä ja kaulin ja kaulitse taikina parin millimetrin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä muotilla keksejä.
  7. Paista 200 °C keksien koosta riippuen 5–8 minuuttia uunin ylätasolla. Keksien on tarkoitus saada ihan vain hivenen väriä.
  8. Anna keksien jäähtyä ja valmista sillä välin täyte.

Maapähkinävoi-suklaatäyte
  • 50 g Tummansinistä Keiju-margariinia
  • 2 dl ruokotomusokeria (tai tomusokeria)
  • 100 g maidotonta suklaata
  • 1 dl maapähkinävoita
  1. Vatkaa margariini ja ruokotomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sulata suklaa joko vesihauteessa liedellä tai varovaisesti mikroaaltouunissa. Sekoita maapähkinävoi sulan suklaan sekaan.
  3. Lisää maapähkinävoi-suklaa margariinivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä reilulla kädellä täytettä keksille ja paina toinen keksi varovasti päälle. Kaapaise ylipursuillut osa lusikalla pois. Säilytä valmiit keksit jääkaapissa. (Täyte sopii myös kakun tai pikkukakkusten kuorrutteeksi tai ihan vain sellaisenaan syötäväksi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu